Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

                     ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΜΕ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ
                                                   http://oklegr.blogspot.gr/

Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) σε συνεργασία με τον Σπύρο Σιάκα :
·        Τη Ξενοπούλειο παιδική βιβλιοθήκη του Δήμου Ζακύνθου
·        Τη Κινηματογραφική λέσχη Ζακύνθου
·        Τον Σύλλογο δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου
·        Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερίου
και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας οργανώνουν ένα διήμερο πολιτιστικών δράσεων με θέμα την γνωριμία των σινεφίλ με την τέχνη του animation και τη βιωματική προσέγγιση των εκφραστικών μέσων της.

Το εργαστήρι ενηλίκων περιλαμβάνει:
1.     Δημιουργία κειμένου  (αφήγηση-μονόλογοι-διάλογοι).
2.     Τοποθέτηση των ηρώων στο χρόνο.
3.     Αποτύπωση σεναρίου  εργασίας «Σύνοψης» και «Εικονογράφησης Σεναρίου».
4.     Δημιουργία  σκηνικών (μακέτες) και ηρώων.
5.     Δραματοποίηση   κειμένων και λήψη  πλάνων κινούμενης εικόνας.



Το animation για παιδιά και νέους περιλαμβάνει:
Ο ήρωας ενός από τα κόμικ του Σπύρου Σιάκα μας οδηγεί σε ένα παιχνίδι δημιουργίας ταινίας animation μέσα από μια αποστολή μεταμόρφωσης άψυχων αντικειμένων σε ζωντανά, για την επίλυση ενός προβλήματος του περιβάλλοντος μας.

Οι δραστηριότητες ξεκινούν τη Παρασκευή 7/2/2014  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερίου και τη βιβλιοθήκη του. Ο κ. Σπύρος Σιάκας θα είναι στο Κερί σε μια δίωρη συνάντηση από 19:30 έως 21:30 ,όπου τα παιδιά και οι νέοι του συλλόγου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι δημιουργίας ταινίας κινουμένων σχεδίων.
Η πρώτη ανοικτή συνάντηση για όλους θα γίνει στο κινηματογράφο «ΦΩΣΚΟΛΟ» το Σάββατο 8/2/14 στις 11:00-13:00 όπου και θα παρουσιαστεί από τον Κ. Σπύρο Σιάκα το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο «Εκφράσου με animatiom» και θα γίνει και προβολή βραβευμένων ελληνικών ταινιών κινουμένων σχεδίων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τις 16:00-18:00  θα ακολουθήσει το εργαστήρι για παιδιά και νέους από 9 χρονών και πάνω στη Ξενοπούλειο παιδική βιβλιοθήκη.
Στη συνέχεια από τις 18:00-21:00 θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι των ενηλίκων. Προαιρετικά θα χρειαστούν φωτογραφικές μηχανές με καλώδιο.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια θα είναι δωρεάν με την προϋπόθεση εγγραφής των ενδιαφερομένων στο τηλέφωνο της Ξενοπούλειου βιβλιοθήκης 2695045078 (ώρες λειτουργίας).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα