Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

ΓΙΟΡΤΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ 3&4 /09/2022

 

           

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Ξενοπούλειου Βιβλιοθήκης σας προσκαλούμε :

ΓΙΟΡΤΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ  ΖΑΚΥΝΘΟΣ 3 & 4/09/2022

Σάββατο 3/9/2022:

Ø  Πρωινές εκδηλώσεις στη Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη

11:00-12:00 « Ιστορίες ζωηρές με μουστάκια και ουρές»

 «Ήταν ένας ποντικός, κατεργάρης πονηρός, που ΄φερε τον κόσμο ανάποδα για να φάει ένα κομμάτι ψωμί! Κι ύστερα ήρθε κι άλλος ένας, κι άλλος ένας, κι άλλος, μέχρι που στο τέλος μέχρι και πύργο κατάφεραν να γκρεμίσουν! Aφήγηση με τους A. Αγαλιανού & Χ. Μπουρέκας, για παιδιά από 4 έως 104 ετών.

12:30-14:30  «Φτιάξε το δικό σου παραμύθι».

Εργαστήρι αφήγησης για παιδιά 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τους άξονες της δημιουργίας μιας ιστορίας και θα εξερευνήσουν βιωματικά τις βασικές λειτουργίες του μαγικού παραμυθιού. Με την καθοδήγηση των αφηγητών-εισηγητών θα δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι και θα μάθουν πώς η ιστορία μπορεί να βγει από το χαρτί, να γίνει προφορικός λόγος και τα λόγια να ...κάνουν φτερά!

Ø  Απογευματινές εκδηλώσεις στο Λόφο του Στράνη

18:30-19:30 « κι ήμασταν κι εμείς εκεί με ένα κόκκινο βρακί»  Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για όλη την οικογένεια με τους Τ. Μπεληγιάννη & Χ. Μπουρέκα.  

20:00-21:00 «'Λατε να πούμε ψέματα 5 σακιά γιομάτα» Αφήγηση με τους Ε. Χατζάκη & Τ. Μπεληγιάννη. Λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο. Παραμύθια μαγικά, παραμύθια ψοματάρικα, παραμύθια ευτράπελα μα και ιστορίες σοφίας, ψέματα ή αλήθεια; Έτσι λεν' τα παραμύθια! για παιδιά από 8 ετών και ενήλικες

Κυριακή 4/9/2022:

Ø  Πρωινές εκδήλωσης στo Κερί

10:30-11:30  « Ο μικρούλης ποντικός» Παράσταση κουκλοθεάτρου βασισμένη σε γνωστούς μύθους του Αισώπου, στο υπαίθριο θέατρο Αγ.Παρασκευής. Με την Ομάδα αλαλούθ: Ο μικρούλης ποντικός, η σοφή χελώνα ο κυρ Μέρμηγκας περνούν πολύ όμορφα στην εξοχή! Ο μικρούλης ποντικός όμως θέλει να πάει στην πόλη.... Να μάθει, να γνωρίσει, να εξερευνήσει …… Και το ταξίδι ξεκινά!!! Για παιδιά από 2,5 χρονών.

12:00-14:00 Εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας , στη Βιβλιοθήκη Κερίου, από την ομάδα κουκλοθέατρου και θεάτρου φωτός αλαλούθ. Με κλωστή ,πανί , κορδέλα κούκλες ,φτιάχνω...έλα!!!!!! παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 χρονών με προεγγραφή στο filoixenopouliou@gmail.com 

Ø  Απογευματινές εκδηλώσεις στο Λόφο του Στράνη

18:30-19:30 «Παραμύθια λαϊκά με ουρές και με φτερά», αφήγηση από τους Ε.Χατζάκη και Χ. Μπουρέκας. Παραμύθια με ήρωες ζώα που μιλούν με ανθρώπινη λαλίτσα και μπαίνουν σε περιπέτειες θαυμαστές! Ζώα που ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου, ζώα που τρυπώνουν στα βάθη της γης κι άλλα που πετούν κοντά στον ήλιο, όλα μαζί έρχονται να μας θυμίσουν πόσο κοντά μας είναι και να μας ορμηνέψουν για το πώς θα ζήσουν αυτά καλά κι εμείς οι άνθρωποι ... θα ζήσουμε καλύτερα! Για παιδιά από 4 έως 104 ετών.

20:00-21:00: «Παραμύθια από τις 4 γωνιές του κόσμου», αφήγηση από τους Α. Αγαλιανού και Τ. Μπεληγιάννης. Ταξίδι από το Βορρά στο Νότο κι από τη Δύση στην Ανατολή με όχημα τα παραμύθια των λαών. Θα ανέβουμε σε ιπτάμενα χαλιά και θα περάσουμε πάνω από τα μυρωδάτα παζάρια της Ανατολής, θα ακούσουμε παραμύθια γύρω από τη φωτιά στη Δύση, θα ανέβουμε βουνά ψηλά μέχρι να φτάσουμε στον παγωμένο Βορρά και θα τυλιχτούμε μες στη ζεστασιά των ιστοριών του Νότου. Συντροφιά μας, όργανα και τούμπανα, τραγούδια και χοροί για να μπούμε, μικροί και μεγάλοι, σε κύκλο, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να αποχαιρετήσουμε το φεστιβάλ για παιδιά από 8 ετών και ενήλικες.

 

Α.Μ.Κ.Ε «Millia»

AFHGHSH_poster.jpgΜη Κερδοσκοπικός, νεοσύστατος οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού. Αποτελεί μια σύμπραξη πέντε καλλιτεχνών που βασικό κοινό στόχο έχουν την ανάδειξη, προαγωγή, υποστήριξη, διαχείριση και υλοποίηση κάθε πολιτιστικού ιδεώδους και τέχνης και πολύ περισσότερο την έρευνα, προαγωγή και διάδοση του λαϊκού παραμυθιού και της αφηγηματικής τέχνης, της τέχνης του κουκλοθεάτρου, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της μουσικής, του χορού και κάθε άλλης λαϊκής ή σύγχρονης τέχνης . «Μιλιά» όπως λαλιά, όπως προφορικότητα, ή «Μηλιά», δέντρο καρποφόρο, το δέντρο της λαϊκής παράδοσης, με τους μύριους καρπούς, τις ρίζες βαθιά χωμένες στο παρελθόν και τα κλαριά απλωμένα στο σήμερα και το αύριο.

Τα ιδρυτικά μέλη : Ταξιάρχης Μπεληγιάννης, Ελεάνα Χατζάκη, Αγγελική Αγαλιανού, Μπέττυ Κοκαράκη και Χαράλαμπος Μπουρέκας

 

 

 

 

 

 


 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα