Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

«Ταξίδια στο παρελθόν»

 

 

 


Με τη βοήθεια της Μικρής Μύρτιδας της ηρωίδας του βιβλίου " Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό" ταξιδέψαμε στο παρελθόν, στην αρχαία Αθήνα του Περικλή. Μαζί της γνωρίσαμε το μικρό ποταμό Ηριδανό και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας από τον Κεραμικό εκεί που οι κεραμοπλάστες έφτιαχναν στα εργαστήρια τους πήλινα αγγεία.

Μάθαμε ποιές ήταν οι μεγαλύτερες γιορτές της Αθήνας , τα Παναθήναια, τα Ανθεστήρια και τα Ελευσίνια Μυστήρια. Ανεβήκαμε στον ιερό λόφο της Ακρόπολης και θαυμάσαμε τον όμορφο ναό του Παρθενώνα που είναι αφιερωμένος στην θεά Αθηνά. Έπειτα κατεβήκαμε στο Διονυσιακό θέατρο εκεί που γίνονταν οι παραστάσεις. Θαυμάσαμε το ιερό του ολυμπίου Διός. Περπατήσαμε στα σοκάκια της Κυδαθήναιου και στην Αγορά .

Ανεβήκαμε στο λόφο του Αρείου πάγου και στην Πνύκα. Είδαμε τον ναό του Ηφαίστου. Μάθαμε ποιός Αθηναίος στρατηγός έφτιαξε τα Μακρά τείχη της Αθήνας που έφταναν μέχρι τον Πειραιά, για να προστατεύσουν την Αθήνα από τους Πέρσες.

Λίγο πριν το τέλος παίξαμε ένα παιχνίδι ψηφίζοντας δημοκρατικά και στο τέλος γίναμε μικροί κεραμοποιοί και φτιάξαμε δικά μας αγγεία και αμφορείς!

Την δράση αυτή την υλοποίησε η δασκάλα –εθελόντρια Άννα Πατρινού την Κυριακή 01-11-2020 στη Βιβλιοθήκη Κερίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα