Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

τελευταία συνάντηση παιδικών λεσχών Μάης 2014












Σήμερα 11 Μάη 2014 ήταν η τελευταία συνάντηση με τα μικρά και μεγάλα παιδάκια μας για το πρόγραμμα ¨Πράσινοι ντέτεκτιβ", ταυτόχρονα ήταν και η γιορτή της μητέρας έτσι από τη βόλτα μας που κάναμε μαζέψαμε και λουλούδια για τις μανούλες μας !!!Αφού μιλήσαμε για τη προστασία του περιβάλλοντος και είδαμε και τα βιβλία τα σχετικά με αυτό (της βιβλιοθήκης μας) φτιάξαμε δύο κολλάζ και το διασκεδάσαμε πολύ , καλά να περάσουμε το καλοκαιράκι μας!!!!Ραντεβού το Σεπτέμβρη!!!!

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

"τα ζάρια των ιστοριών" με το ΔΣ Κερίου





Την τελευταία επίσκεψη αυτής της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε το ΔΣ Κερίου στη βιβλιοθήκη του χωριού μας παίζοντας και δημιουργώντας με τα "ζάρια των ιστοριών" φτιάχνοντας δύο ιστορίες:
ΟΙ ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ και ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ.
 Μπράβο σε όλα τα  παιδιά!!! 

επίσκεψη του ΔΣ Αμπελοκήπων στη βιβλιοθηκη Κερίου







Στα πλαίσια του προγράμματος για τη καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας την Τρίτη 6 Μάη 2014 επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη Κερίου τα 35 παιδιά από το δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων .
Επισκέφτηκαν τα πηγάδια της Τραφουνάρας όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο διαβίωσης στα παλιά τα χρόνια και στη συνέχεια επιστρέφοντας στη βιβλιοθήκη έμαθαν για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και δημιούργησαν δύο κολλάζ με τις ανάλογες ιστορίας (πράσινες και γκρι ιστορίες).!!!!Ευχαριστούμε τον διευθυντή και το διδακτικό προσωπικό!

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Λέσχη ενηλίκων Κερίου συνάντηση Μαϊου 2014

"Ο Δρόμος με τις Φάμπρικες" στο Μόντρεϋ στην Καλιφόρνια είναι ένα ποίημα, μια βρομισιά, έχει ένα δικό του φως, ένα έντονο χρώμα, είναι κάτι πολύ συνηθισμένο μα κι ένα όνειρο μαζί, μια νοσταλγία. Κάτι το σκόρπιο και το συγκεντρωμένο, σίδερα, τενεκέδες, σκουριά και πελεκούδια, το στρώσιμο του δρόμου όλο γούβες, παντού κουλούρες τα σκοινιά, κόφες λαχανικά, φάμπρικες για σαρδέλες του κουτιού, καταγώγια, ταβέρνες και μπορντέλα μικρομάγαζα, εργαστήρια χημικά, παλιοξενοδοχεία. Κάποιος είπε πως στο δρόμο τούτο κατοικούνε "πόρνες, ρουφιάνοι, χαρτοπαίχτες, μπάσταρδοι" -εννοούσε, δηλαδή, πως κατοικούνε άνθρωποι λογής λογής. Αν τους κοίταζε όμως από μιαν άλλη χαραμάδα, ίσως τότε να 'χε πει πως κατοικούνε "άγγελοι, άγιοι και οσιομάρτυρες" -και πάλι θα εννοούσε το ίδιο...

Η συνάντηση της λέσχης ενηλίκων θα γίνει τη Κυριακή 4 Μαϊου στις 20:00 το  βράδυ στη βιβλιοθήκη του πολιτιστικού συλλόγου Κερίου.